Творче завдання. 1. Запропонуйте спосіб вимірювання звичайною лінійкою товщини аркуша підручника. 2. Запропонуйте спосіб підрахунку кількостi лiтер (наближено) у своєму підручнику.​

1. Спосіб вимірювання звичайною лінійкою товщини аркуша підручника.  

Оскільки ціна поділки лінійки становить 1 міліметр, а товщина аркуша значно менша, використаємо метод рядів. Метод рядів застосовують для визначення розмірів малих тіл (менших за ціну поділки вимірювальних приладів). 

Щільно складемо всі аркуші підручника.
Виміряємо лінійкою товщину усього стоса H.
Кількість сторінок підручника поділимо на 2 і отримаємо кількість аркушів у стосі N.
Розділимо товщину стоса Н на кількість аркушів у стосі N. 
Результатом і буде товщина одного аркуша h.

$h=\fra{H}{N}$

2. Спосіб підрахунку кількостi лiтер (наближено) у своєму підручнику.​

Рахуємо кількість літер у одному повному рядку n. Рахуємо кількість рядків на сторінці. Дивимось кількість сторінок у підручнику x.  Знаходимо кількість літер у підручнику за формулою

$N=n*m*x$

Оскільки у підручнику є заголовки, малюнки і текст, то кількість літер на сторінках досить відрізняється. Наш підрахунок приблизний. Для підвищення точності підраунку, можна взяти підряд, наприклад, 20 сторінок, щоб там були малюнки, заголовки і просто чистий текст і порахувати середню кількість літер на 1 сторінці. Далі помножити на кількість сторінок. Отримаємо більш точний результат. 

Ваша подяка - коментар або лайк, вам не складно, а для мене важливо і приємно. Не зрозуміли - запитуйте, поясню. Потрібна допомога у розв'язанні задач з фізики - пишіть на ivankonosovskiy@gmail.com Допоможу безкоштовно.  

Коментарі