Запропонуйте свій спосіб градуювання термометра, тобто створіть свою температурну шкалу.

         Діапазон значень температури людського тіла, у межах якого людина може жити досить вузький. 
Критичними є значення температура тіла вище за $42^{\circ}C$ і нижче за $26,5^{\circ}C$.  Відповідно вищі і нижчі значення температури тіла загрожують летальними наслідками, тобто смертю. 
         
         Візьмемо інтервал температур від $26^{\circ}C$ до $43^{\circ}C$ за кінцеві значення нашої власної температурної шкали.  Придумаємо для нашої температурної шкали назву одиниць вимірування температури. Хай це будуть "тілоградуси", а термометр назвем "тілотермометр". 

         Тоді температурі $26^{\circ}C$ на звичному нам термометрі із шкалою Цельсія буде відповідати температура 0 тілоградусів  на нашому тілотермометрі, а температурі  $43^{\circ}C$ на  термометрі із шкалою Цельсія буде відповідати температура 10 тілоградусів. Чому 10? Просто ми самі можемо вибрати будь яке значення, але для зручності виберем 10. Хай наш тілотермометр матиме 10 поділок.   Тоді ціна поділки 1 тілоградус.  

Один тілоградус за шкалою тілотермометра буде відповідати  $\frac{43-26}{10}=1,7^{\circ}C$
 
1 тілоградус = 1,7 $^{\circ}C$


Ваш відгук, коментар або лайк дуже важливий для підтримки сайту. Не пошкодуйте 10 секунд свого часу. Не зрозуміли - запитуйте, поясню. Потрібна допомога - пишіть на ivankonosovskiy@gmail.com Допоможу безкоштовно  

Коментарі