Публікації

У воду за температури 10°C поклали лід за температури -10°C. Після встановлення теплової рівноваги половина льоду розтанула. Знайдіть відношення початкових мас води і льоду.

Чотири спортсмени, які розвивають швидкості: 5,5 м/c, 19,8 км/год, 33 м/хв, 475,3 км/доб, вирiшили взяти участь у гонці на час (змагання, у якому перемагає той, хто далi вiдбiжить (від'їде) за 1 годину). Хто переможе в цьому змаганнi? Хто прийде останнім? Який шлях подолає переможець? На скільки метрiв вiн обжене аутсайдера?

Одна з двох однакових посудини наповнена рідким медом, друга - олією. Маса якої рідини більша і в скільки разів?​

По двох мідних дротах, з'єднаних послідовно, проходить електричний струм. У скільки разів середня швидкість упорядкованого руху електронів у другій дротині більша від швидкості руху в першій, якщо Ѕ₁ = 2S₂?

Промінь переходить з води в скло. Кут падіння дорівнює 30°. Визначити кут заломлення.

До полюсів джерела струму приєднані послідовно два дроти однакових розмірів — алюмінієвий і нікеліновий. Між кінцями якого дроту вольтметр покаже більшу напругу? У скільки разів більшу?

Обчисліть відносну вологість повітря при температурі 20°С, якщо густина пари в повітрі становить 12 г/м³. (Густина насиченої пари при даній температурі 17,3 г/м³).