Публікації

Куля масою 9 г пробила стіну і внаслідок цього швидкість її зменшилася 900 м/с до 450 м/с. Визначте, на скільки зменшився імпульс кулi.

Тверде тіло обертається навколо нерухомої осі за законом φ = Вt – Dt^3, де В = 6,0 рад/с, D = 2,0 рад/с^3. Визначити середнє значення кутового прискорення за проміжок часу від t = 0 до зупинки. Знайти кутове прискорення в момент зупинки тіла.

Розрахуйте максимальну довжину світла, яке ще буде викликати появу фотоефекту з поверхні катоду, який виготовлено з металу, що має роботу виходу 1,5 еВ?

Буксир масою 600 т придбав швидкість $v_{01}=4,5$ м/с, після чого натягнувся буквирний кінець і баржа масою 1400 т рушила слідом за буксиром. Знайти загальну швидкість $v$ бкусира та баржі, вважаючи, що рушійна сила і сила опору води зрівноважуються.

Матеріальна точка m=125 кг рухається зі стану спокою уздовж гладкої горизонтальної поверхні під дією сили F=20t, яка збігається за напрямком зі швидкістю точки. Визначте шлях, який пройде точка за час t=14 c

Ємність батареї з двох паралельно з єднаних конденсаторів становить 2,5 мкФ. Ємність одного с конденсаторів дорівнює 2,0 мкФ. Визначте ємність другого конденсатора.

Снаряд масою m=30 кг вилітає горизонтально з дула гармати зі швидкістю V=600 м/с. Довжина ствола гармати S=2.5 м. Яке середнє значення сили тиску газів на снаряд?

До послідовного коливального контуру підведена напруга на резонансної частоті з амплітудою 2,5 В. Яка напруга буде на елементах контуру, якщо добротність контуру Q=20?

Гумова куля містить 2 л повітря під тиском 760 мм. рт. ст. Який об’єм буде займати повітря, якщо кулю опустити у воду на глибину 1 м.

Знайти енергію конденсатора. Напруга 160 вольт, площа обкладинки 250 см. кв. Відстань між обкладинками 1,2 мм.

Під час електролізу за напруги 180 В на катоді виділилося 0,3 г міді за 5 год. Визначте потужність електролітичної ванни, якщо електрохімічний еквівалент міді 0,3 мг/Кл.

Температура повітря в приміщенні об'ємом 200 м ³ становить 270 К . Якою буде температура у приміщенні , якщо об'єм збільшити до 240 м ³ при незмінному тиску

Відносна вологість повітря в кімнаті 43%, температура 19°С. Яку температуру повинен показати вологий термометр психрометра?

Визначити опір провідника якщо за напруги 24 В через провідника за 20 хв пройшов заряд 300 Кл

Яку силу потрібно прикласти до вантажу масою 200 кг щоб рівномірно його підняти по похилій площині що має ККД 60% висота похилої площини дорівнює 2 м довжина 5 м?