Публікації

Довжина хвилі блакитного світла у вакуумі становить 500 нм. Швидкість поширення світла у вакуумі 3·10^8 м/с. Визначити частоту коливань у хвилі блакитного світла. Відповідь поділити на 10^14.

Для населення, яке проживає в житлових будинках, вартість тарифу за 1 кВт-год становить 2 грн 50 коп. Підрахуйте вартість спожитої енергії, що споживає лампа 100 Вт, якщо вона світиться по 8 год на добу протягом 1 місяця (30 днів)

Ви– директор цирку . Повинні забезпечити безпеку праці своїх акторів. Відомий каскадер виконує трюк « Мертва петля». Розрахуйте мінімальну висоту скату , по якому повинен рухатись мотоцикл каскадера , щоб він виконав трюк та не випав з мотоцикла. Маса актора 60 кг. Радіус петлі 3 м. Швидкість у найвищій точці петлі 2 м/с.

На тіло об’ємом 4 дм^3 діє виштовхувальна сила 0,032 кН. Обчисліть густину рідини, в яку занурене тіло.

Напруга на двигуні 5 В, сила струму в колі 0,8 А. Знайдіть роботу двигуна за 2 хв.

До коромисла терезів підвісили дві кульки однакової маси: мідну й сталеву, терези при цьому перебувають у рівновазі. Чи зміниться рівновага терезів, якщо опустити їх у воду?

Покажіть на малюнку сили, які діють на тіло масою m, що рівномірно рухається по похилій площині з кутом нахилу.

Записати рівняння гармонічних коливання з амплітудою 20 см, якщо за 1.5 хвилин здійснює 180 коливань, а початкова фаза п/2 накреслити графік коливань

Камінь впав зі скелi на дно ущелини, глибина якої 49 м. Визначте швидкість руху каменю в момент падіння на дно.

Визначити опір провідника, який включили в коло з напругою 110 В. За 5 хв електричний струм виконав роботу по переміщенню заряду в провіднику 1,21 кДж

Накресліть схему електричного кола, що складається із трьох акумуляторів і двох дзвінків, що включаються одночасно одним вимикачем. Запропонуйте 2 варіанти вирішення завдання. Приєднайте в коло амперметр для вимірювання сили струму в колі. Вкажіть стрілками напрямок електричного струму на всіх ділянках кола.

Знайти ККД елемента при струмі с ланцюгу 3 А. Елемент має ЕРС 2 В, внутрішній опір 0,3 Ом.

Тіло масою 200 г, кинуте вертикально вниз із висоти 40 м зі швидкістю 10 м/с, упало на землю зі швидкістю 20 м/с. Визначити витрату енергії тілом у навколишньому середовищі.

Тіло певної маси рухається рівномірно по горизонтальній поверхні під дією сили тяги. Виконати малюнок та зобразити усі сили що діють на тіло

По столу тягнуть зв'язані між собою легкими нитками однакові бруски. Визначте силу натягу нитки АВ, якщо модуль прикладеної сили F=60 H.

Тіло масою 2,5 кг рухається вздовж осі х. Рівняння руху тіла має вигляд x=0+2t-2^2 Визначити силу, що діє на тіло, імпульс тіла на початку спостереження, кінетичну енергію тіла через 3 с після початку спостреження

Знайдіть масу трактора, довжина гусениці якого 2 м, ширина 25 см, якщо тиск на грунт становить 40000 Па.​

У електрокип'ятильнику ємністю 5 л з ККД 70% вода нагрівається від 10°С до 100°С за 20 хв. Якої сили струм проходить по обмотці нагрівача, якщо напруга мережі 220 В?

Маса чотириколісного причепа з вантажем становить 2,5∙10^3 кг. Визначте тиск причепа на дорогу, якщо площа дотикання кожного колеса з дорогою 0,0125 м^2

На яку відстань викидається струмина води з брандспойта, встановле ного під кутом 30° до горизонту, якщо початкова швидкість струмини води 12 м/с? Урахувати, що опір повітря зменшує дальність викидання струмини порівняно з розрахованою на 20%.

Лижвар спускається з гори без початкової швидкості й рухається рівноприскорено з прискоренням 0,9 м/(с)^2, до кінця спуску, довжиною схилу 150 м. Визначте час та швидкість у кінці спуску. У скільки разів зміниться час руху лижваря по схилу та його кінцева швидкість, якщо прискорення збільшити в 2 рази?

Ядра атомів $Торію^{234}_{84}$ зазнають трьох послідовних а-розпадів. Ядра якого елемента утворюються?

Активність радіоактивного елемента зменшилася у 8 разів за 1,5 години. Визначте період піврозпаду.

Під час опромінення мішені протонами утворюється Магній-24 і вилітають а-частинки. Запишіть рівняння ядерної реакції, що відбувається.

При бета-розпаді з ядра Плюмбуму-210 вилітають електрон і антинйтрино. Яке ядро утворюється в результаті бета-розпаду?

Визначте заряди ядер атомів хімічних елементів з порядковими номерами 1 і 20.

У сполучених посудинах знаходиться вода (густина води 1000 кг/м³). Після того, як в одне з колін посудини налили олію густиною 900 кг/м³, різниця рівнів води у посудині стала 9 см. Яка висота стовпчика олії? Відповідь запишіть в см.

Лід витримує тиск 45 кПа. Чи пройде по цьому льоду гусеничний трактор масою 5,6 т, якщо площа кожної його гусениці 0,7 м²

Ідеальний газ сталої маси здійснює замкнений процес 1-2-3-4. Намалюйте графік PV

Три провідники з опором 2, 3 і 6 Ом з’єднані між собою паралельно. Загальний струм дорівнює 18 А. Скільки тепла щомиті виділить струм у кожному провіднику?

Робітники, прикладаючи горизонтальну силу 600 Н та рухаючись рівномірно, пересувають контейнер з цукром масою 150 кг. Знайдіть коефіцієнт тертя ковзання між контейнером і підлогою.