Публікації

Як зміниться сила електростатичної взаємодії між двома точковими зарядами при перенесенні їх з вакууму в діелектрик з діелектричною проникністю ε = 80 за умови, що відстань між ними не змінилась?

Рівняння руху тіла має вигляд х=8-5t+5t^2. Охарактеризуйте рух тіла, визначте параметри цього руху і запишіть рівняння залежності швидкості від часу​

Опір мідного дроту завдовжки 1 км, якщо його поперечний переріз 10 мм^2, дорівнює​

До джерела струму приєднали три однакових резистори, з’єднані паралельно. Як зміниться сила струму через джерело, якщо видалити з кола один резистор? Напруга на полюсах джерела є незмінною.

Водонапірна вежа має висоту 35 м. Який тиск у водопровідний трубі біля основи вежі?

Залежність від часу координати точки, яка рухається, має вигляд x = 4 - 5t + 2t^2. Визначити початкову швидкість, початкову координату і прискорення тіла. Знайдіть переміщення за 3 с

Конденсатор ємністю 1 мкФ включений в мережу промислового змінного струму. Визначити ємнісний опір конденсатора

Тіло кинули горизонтально з висоти 50 м з початковою швидкістю 20 м/с. Через який час впаде тіло? Яка дальність польоту?

Запишіть рівняння руху тіла під дією сили тяжіння в загальному вигляді.

Повітряну кульку зв'язали і поклали під ковпак повітряного насоса, з під якого почали викачувати повітря. Що буде відбуватися з кулькою? Чому​?

На поверхні озера плаває крижина. Архімедова сила, що діє на крижину: А) більша за силу тяжіння; Б) дорівнює силі тяжіння; В) менша за силу тяжіння

Знайдить силу тяжіння, що діє на човен, якщо об'єм його частини, зануреної у воду, становить 0,7 м^3

Яка сила чинить тиск 200 Па на поверхню площею 0,1 м²​

Шматок дроту опором 10 Ом розрізали посередині і обидві половини з'єднали паралельно. Який опір з'єднаного дроту?

Обчислити виштовхувальну силу, яка діє на повністю занурений металевий циліндр, об'єм якого 2500 см³, у бензин

Джерело електричної енергії з електрорухомою силою ε 12 В подає в коло струм силою І 4 А. Напруга на його затискачах U 11 В. Знайти опір зовнішній R і внутрішній ділянки кола r.

З балона з воднем об’ємом 18 л внаслідок несправності вентиля виходить газ. При температурі 19 С манометр показав тиск 2 МПа. Через деякий час при температурі 21 С манометр показав такий самий тиск. Скільки газу вийшло з балона?

Людина масою 120 кг стоїть на лижах, які мають довжину 1,6 м. Якою є ширина лиж, якщо тиск, створюваний людиною, дорівнює 6 кПа?

Який питомий опір дроту довжиною 20 м і перерізом 0.2 мм², якщо при струмі 2 A напруга на ньому 220 B? З якого матеріалу виготовлений дріт?

Чому за короткого замикання напруга на клемах джерела наближається до нуля, адже струм у колі має найбільше значення?

У тепловій машині, ККД якої 40%, газ віддав холодильнику 300 кДж теплоти. Яка теплота нагрівника?

Дріт, що має по всій довжині однаковий перетин, розрізали на 5 рівних частин, які звили в трос. Опір троса виявився рівним 1 Ом. Який опір дроту?

Чотири провідники з опором 1,5 Ом кожен потрібно з’єднати так, щоб отримати опір 2 Ом. Як це зробити? Накресліть схему.

Чому дорівнює сила тертя, яка діє на автомобіль під час його різкого гальмування, якщо вага автомобіля 11 кН, а коефіцієнт тертя між шинами автомобіля та дорогою дорівнює 0,3?

Коливальний контур складається з конденсатора, ємність якого дорівнює 400 мкФ і котушки, індуктивність якої 10 мГн. Визначте амплітудне значення сили струму в контурі, якщо максимальне значення напруги на пластинах конденсатора дорівнює 5 В. Активним опором котушки знехтуйте

Моторний човен рухається з прискоренням 2 м/с^2 під дією трьох сил: сили тяги двигуна F1 = 1 кН, сили вітру F2 =1 кН та сили опору води F3 = 414 Н. У якому напрямку рухається човен та яка його маса, якщо сила F1 напрямлена на південь, сила F2 — на захід, а сила F3 — напрямлена проти руху човна.​