Публікації

Скільки води можна нагріти від 20° до кипіння на газовій плиті якщо спалити 0,08 природного газу при тепловій віддачі плити 60% ( q=4.4 ×10⁷ дж/кг ; с=4200 дж/кг°с)

В алюмінієвому чайнику масою 1 кг на газовій плитці нагріли воду від 20°С до кипіння, використавши 745,6 кДж теплоти. Визначити масу води, яка знаходилася в чайнику.

Непружні кулі масами 1 кг та 2 кг рухаються назустріч одна одній зі швидкостями 1 м/с та 2 м/с відповідно. Знайдіть зміну кінетичної енергії системи після зіткнення.

Аварійне резервне освітлення від акумулятора своїми руками.

Визначте радіус орбіти, якщо швидкість руху по колу 120 м/с, а період обертання тіла 4 год.

У чайник налили 1,5 л води за температури 15 С і поставили на вогонь. Вода нагрілася до 100 С і частково викіпила. В чайнику залишилось 1,35 л води. Яку кількість теплоти отримала вода?

Лабораторна робота №3. Гідростатичне зважування.

Електродвигун іграшкового автомобіля живиться від акумулятора з напругою 36 В. Сила струму в обмотці двигуна - 27 ампер. ККД двигуна - 75%. Визначте опір обмотки. Втрати енергії на тертя не враховуйте.

Знайдіть швидкість руху велосипедиста, якщо він проїхав 120 м за 1 хв.

Сила струму в котушці індуктивності зменшилася від 12 до 2 А. Енергія магнітного поля котушки зменшилася на 2,1 Дж. Визначте індуктивність котушки.

Побудувати для ізотермічного процессу графік залежності p від V, взявши за початковий тиск тиск 1 кг повітря при нормальних умовах.

Обчисліть, якою має бути найменша частота обертання кульки на нитці, щоб вона лише торкнулась стелі, але не вдарилась об неї. Вважайте, що вісь обертання кульки знаходиться на висоті 1 м від підлоги. Відстань між підлогою та стелею становить 3 м. Довжина нитки, на якій обертається кулька становить 0,5 м Подумайте, як потрібно обертати та у який момент слід відпустити кульку, щоб вона, полетівши вертикально вгору, змогла торкнутись стелі після того як ви випустите нитку із рук

Розгляньте графік руху шкільного автобуса та з'ясуйте: а) як рухався автобус б) якою була його швидкість на кожній ділянці шляху в) який шлях подолав шкільний автобус за першу годину та останні півтори години подорожі г) побудуйте графік залежності шляху від часу​

За графіком поясніть, характеристику теплових процесів. Графік плавлення якої речовини зображено?

Металеву деталь поміщають у плавильну піч. На малюнку наведено графік залежності температури металу від отриманої кількості теплоти. У якому стані (твердому чи рідкому) питома теплоємність металу більша? У скільки разів? Поясніть свою думку ​

Перпендикулярно до ліній індукції однорідного магнітного поля з індукцією 20 мТл влітає протон, що має кінетичну енергію 192*10^-16 Дж Визначте радіус кола, яке описує протон, період обертання протона. Маса протона 1,67*10^-27 кг, заряд протона 1,6*10^-19 Кл. (сила Лоренца рівна доцентровій силі, другий закон Ньютона)

У однорідному магнітному полі з вектором магнітної індукції 50 мТл висить провідник зі струмом 20 А. Визначте масу провідника, якщо відомо, що довжина його активної частини 2 м.

За який час нагрівник потужністю 1 кВт нагріє воду масою 800 г, що міститься в алюмінієвій кастрюлі масою 1,2 кг, від 20 до 100°С?. ККД нагрівника = 80%.

Розташуй значення швидкостей у порядку збільшення. А. 2 400 м/хв Б. 400 см/с В. 90 км/год Г. 30 м/с

Автобус їде зі сталою швидкістю 45 км/год протягом 4 год. Побудуйте графіки залежності швидкості та шляху від часу.

Чому дорівнює кут між падаючим на поверхню плоского дзеркала променем та поверхнею цього дзеркала, якщо 2/3 кута між падаючим та відбитим променями становлять 80°

Під час змагань тенісний м'яч летить зі швидкістю 400 м/с. За який час він пролетить 100 км?

Потяг їде зі швидкістю 180 км/год. Який шлях проїде потяг за 1 хв (швидкість перевести в км/хв)

При замкнутому ключі К амперметр показує величину струму 1=0,45 А. Яку величину струму покаже амперметр при розімкнутому ключі? Напругу на кінцях кола (клемах джерела) вважати постійною.

Яка густина стисненого повітря (молярна маса 29 г/моль) при 50 С тиску 2*10^5 Па

Як зміниться тиск газу, якщо кінетична енергія хаотичного руху молекул в посудині зменшиться в 2 рази?​

Сферичний повітряний конденсатор складається з двох концентричних сфер з радіусами R1-2,5 см та R2-3,5 см. q – 2нКл-заряд на обкладинках конденсатора, знайти енергію конденсатора.

Провідник довжиною 20 см і масою 5 г, по якому проходить струм 0,3 А в напрямку, вказаному стрілкою, підвішений на двох нитках в горизонтальному однорідному магнітному полі. Визначити напрям і модуль індукції магнітного поля, за якої нитки розірвуться, якщо кожна з ниток витримує навантаження 0,04 Н

Нагріту сталеву кульку ставлять на лід, температура якого 0* С. Кулька занурюється в лід наполовину. Якою була початкова температура нагрітої кульки?

Яку роботу потрібно виконати, щоб iз шахти глибиною 200 м підняти вантаж масою 500 кг за допомогою канату, кожен метр якого має масу 1 кг?​

Визначте напрямок сил пружності, що діють на тіла, зображені на рисунку.