Публікації

У мідній дротині завдовжки 20 см, що має переріз 0,4 мм², при проходжені струму виділяється 0,35 Дж теплоти за 1 с. Скільки електронів проходить через поперечний переріз дротини за цей час

Штормовий вітер здатний чинити тиск до 100 Па. З якою силою впливає цей вітер на стіну будинку площею 24 кв м?

На тіло, густина якого 4000 кг/м, що повністю занурене в рідину з густиною 900 кг/м^3, діє виштовхувальна сила 180 Н. Визначте масу цього тіла.

Дві свинцеві кулі однакової маси рухаються назустріч одна одній зі швидкостями 10 м/с і 20 м/с визначити підвищення температури куль в результаті їх непружного удару

Запишіть план проведення експерименту, за допомогою якого можна визначити опір лампочки, якщо наявні амперметр, джерело струму, резистор відомого опору та з’єднувальні проводи.

Потужність двигуна мотоцикла 20 кВт. До якої швидкості його можна розігнати при силі тяги двигуна 250 Н?

Швидкість руху тіла зменшилась з 8 м/с до 3 м/с за 10 с. Знайти проекцію прискорення тіла

Кульку, що має об'єм 0,6 см³ і заряд 10 нКл, помістили в посудину з гасом. Густина матеріалу, з якого виготовлено кульку, дорівнює 1500 кг/м³. Знайдіть напруженість вертикального електричного поля, у яке треба помістити посудину, щоб кулька плавала всередині гасу. Густина гасу 800 кг/м³. Вважайте, що g=10 м/с².​

Під дією сили тертя 0,3 кН візок масою 120 кг зупиняється, подолавши відстань 28,8 м. Знайдіть початкову швидкість візка.

До меншого плеча важеля прикріпили тіло масою 7 кг, а до більшого 350 г. Довжина меншого плеча 5 см. Яка повинна бути довжина великого плеча, щоб важіль перебував у рівновазі? У відповіді вказати тільки число, виражене в одиницях СІ.

На яку відстань відносно дна зміститься човен, якщо рибалка перейде на ніс човна, при цьому його маса 50 кг і сидить він на кормі нерухомого триметрового човна масою 200 кг

Електровоз рухається зі швидкістю 15 м/с і розвиває середню силу тяги 70000 Н. Яку силу струму він споживає, якщо напруга в лінії 1000 В, а ККД двигуна 90%?​

Яку роботу здійснює поле при переміщенні заряду 2 нКл із точки потенціалу 200 вольт у точку потенціалу 50 вольт

Яка сила струму в нагрівальному елементі автоматичної пральної машини, якщо вона підігріває 3 кг води від 24 до 90°С за 15 хв? Напруга в мережі 220 В. ККД нагрівника 90%.

Човен масою 250 кг пливе зі швидкістю 6 м/с і наштовхується на колоду і продовжує рухатися зі швидкістю 0,5 м/с, штовхаючи колоду перед собою. Яку масу мала колода, якшо до зіткнення вона була нерухомою

На мал. 45 показано послідовні фази коливань, які відбуваються в контурі після зарядження конденсатора. В якій фазі енергія конденсатора дорівнює половині максимального значення?

Кокосовий горіх падає з пальми висотою 20 м. Знайдіть швидкість горіха в точці, де кінетична енергія Ек в 3 рази більша за Еп потенційну.​

Щохвилини з греблі гідроелектростанції падає вода об'ємом 600 м3. Висота греблі дорівнює 8 м. Потік води розвиває потужність:

Константанова спіраль довжиною 12 м і перерізом 1.5 мм² під'єднана до мережі з напругою 220 В. Яка потужність струму у спіралі? Питомий опір константана дорівнює 0,5 Ом*мм²/м

У люстру було встановлено дві лампочки 45 Вт і 75 Вт, які розраховані на напругу 220 В. По якій з лампочок тече більший струм під час роботі люстри? У скільки разів більший?

За який час електровоз пройде 124 км, якщо сила тяги двигуна 200 кН, а його потужність 3,6 МВт?

Тіло кинули вертикально вгору з початковою швидкістю 20 м/c. На якій висоті над початковим рівнем потенціальна енергія буде в 3 рази більшою за кінетичну? Опором повітря можна знехтувати.

Температура нагрівника дорівнює 523 К, а холодильника 303 К. За один цикл машина виконує роботу 80 Дж. Яку кількість теплоти одержує робоче тіло

Транспортер піднімає вантаж масою 300 кг на висоту 16 м за 3 хвилини. Знайдіть силу струму в електродвигуні транспортера, якщо напруга 380 В, а ККД транспортера 60%

З якою швидкістю проходить вантаж пружинного маятника положення рівноваги, якщо жорсткість пружини 400 Н/м, а амплітуда коливань 2 см? Маса вантажу 1 кг

На скільки сантиметрів потрібно розтягнути пружину, щоб вона накопичила енергію 0,1 Дж, при тому що сила пружності в ній становила б 4 Н

Вагон масою 40 т, який рухається із швидкістю 2 м/с, вдаряється у пружний амортизатор. На скільки зміниться розтяг пружини, якщо коефіцієнт жорсткості пружини 2,25*10^5 Н/м?

Яка різниця потенціалів між двома точками електричного поля, якщо при переміщенні між ними точкового тіла з зарядом 0,012 Кл поле виконало роботу 0,36 Дж?

Визначте витрати бензину на 100 км шляху під час руху автомобіля з середньою швидкістю 90 км/год, якщо ККД двигуна 25%. Потужність двигуна 25 кВт. Густина бензину 750 кг/м^3, питома теплота згоряння 46 МДж/кг.

Ідеальний одноатомний газ здійснює цикл, який складається з двох ізохор та двох ізобар. Найменший об’єм, що займає газ в ході цього циклу, дорівнює 10 л, найбільший – 20 л, найменший тиск – 246 кПа, найбільший – 410 кПа. Побудувати цикл в координатах p(V) та визначити ККД цикла. Відповідь надати в відсотках.

Яку потужність має двигун літака, якщо під час польоту зі швидкістю 150 м/с опору руху становить 1,6 кН?​

Велосипедист рухається прямолінійно, його рух описується рівнянням X = - 10 + 2t + 0,5t2. За цим рівнянням визнач значення фізичних величин у СІ

Два туриста переносять рюкзак на дуже легкій жердині довжиною 1,5 м. На якій відстані від першого туриста необхідно закріпити рюкзак, щоб на першого туриста діяла сила в два рази більша ніж на другого туриста?

Тіло маючи початкову швидкість 2 м/с, рухалося 10 с та пройшло шлях 150 м. Яку швидкість набуло тіло в кінці шляху?

Тиск азоту в посудині об'ємом 5 м³ після нагрівання зріс до 2,2 МПа. Знайти до якої температури нагріли азот. (молярна маса азота = 0,028 кг/моль, густина азоту = 125 кг/м куб, R = 8,31 Дж/К• моль)

За 8 годин початкова маса радіоактивного ізотопу зменшилася в 3 рази. У скільки разів вона зменшиться за добу?

Загальний опір чотирьох однакових ламп, з'єднаних паралельно, 75 Ом. Чому дорівнює опір однієї лампи? Намалювати схему з'єднання.

Визначити напругу в провіднику, якщо сила струму в ньому 0,3 мА, час проходження струму 1 хвилина. При цьому електричне поле виконало рооту в 50 Дж.

Визначте кут падіння світлового променя на скло ( n =1,6), щоб кут заломлення був удвічі менший від кута падіння.

Період напіврозпаду радіоактивного нукліда дорівнює 2 години. Скільки відсотків початкової кількості атомів залишилося через 8 годин?

Тіло масою 2 кг, що знаходиться на висоті 3 м, володіє повною механічною енергією, що дорівнює 80 Дж. Чому дорівнює кінетична енергія тіла на цій висоті?

Якою є маса кожного з вантажів, зображених на рисунку, якщо один з них важчий за інший на 160 Н?

По двом паралельним дорогам в одному напрямку рухаються два потяги: вантажний довжиною 630 м зі швидкістю 18 км/год і електричка довжиною 120 м зі швидкістю 72 км/год. Скільки часу електричка буде обганяти вантажний потяг?

Якого заряду набуде 3 моля речовини, якщо всі молекули втратять по 1 електрону