Публікації

В алюмінієвий калориметр масою 50 г, який містить 250 г води за температури 10⁰С, додали пару за температури 100⁰С. Після встановлення теплової рівноваги термометр у калориметрі показав температуру 80⁰С. Визначити масу водяної пари.​

У латунному калориметрі масою 200 г міститься 300 г води за температури 10°C. Визнач масу пари за температури 100 °С, яку слід впустити в калориметр, щоб підвищити в ньому температуру до 80 °C.

У шахту рівноприскорено опускається баддя, вага якої в спокої становить 2800 Н. За перші 10 с вона проходить 35 м. Яка вага бадді в русі?

Конденсатор ємністю 25 мкФ зарядили до напруги 100 В і замкнули на котушку. Яка кількість теплоти виділиться у контурі за час, протягом якого максимальне значення напруги зменшиться у 2 рази?

Нагрівник передає робочому тілу кількість теплоти 15 МДж, а робоче тіло передає холодильнику кількість теплоти 5 МДж. Визначте ККД теплового двигуна.​

У залізній коробці масою 800 г міститься олово масою 400 г за температури 32°С. Яка кількість теплоти потрібна, щоб розплавити олово?

На спиртівці нагріли 224 г води від 15 градусів до 75 і при цьому спалили 5 г спирту. Визначте ККД спиртівки

Один лижник впродовж 20 хв рухався зі швидкістю 6 м/с, а другий лижник проїхав ту ж ділянку шляху за 15 хв. З якою швидкістю їхав другий лижник​?

Невелику важку кульку, підвішену на нерозтяжній нитці завдовжки 1 м, відхилили від положення рівноваги та відпустили. За 30 скулька здійснила 15 коливань. Яку відстань пройде кулька за 36 с. якщо амплітуда 5 см? ​

Однакові тягарці масами 120 г причепили до нитки, прекинутої через нерухомий блок. На один з тягарців діє вертикально вниз сила 0,48 Н. Знайти шлях, що проходить кожен з тягарців за першу секунду.

Визначити показник заломлення і швидкість поширення світла у слюді, якщо при куті падіння 54 градуси кут заломлення дорівнює 30 градуси.

Граничний кут внутрішнього відбиття дорівнює 42 градуси. Визначити швидкість поширення світла у плексигласі.

Знайдіть кут падіння світла, якщо кут заломлення 20 градусів, а кут між падаючим променем та заломленим 150 градусів

Густина повітря за нормальних умов 1,29 кг/м³. Знайти середню молярну масу повітря​

Визначте потенціальну енергію стиснутої пружини, яка під дією сили 2 кН скоротилася на 24 мм

На якій висоті над землею знаходиться тіло масою 0,5 кг, якщо його потенціальна енегргія відносно землі дорівнює 100 Дж?

Потяг рухається зі швидкістю 60 м/с. Яку відстань він подолає за 1,5 години?

Яка робота здійснюється при розтягуванні пружини жорсткістю 10^4 Н/м при підвішуванні вантажу 15 кг

Скільки води потрібно випаровувати при роботі кондиціонера, якщо на початку його роботи температура повітря у приміщенні об'ємом 200 м^3 становила 15°С, а відносна вологість - 35%. Кінцеві значення цих параметрів повинні бути 18°С і 60 %​

Свинцева куля впала на пісок з висоти 14 м. 50 % потенціальної енергії кулі перейшло в її внутрішню енергію. Визначити, як зміниться температура кулі.

Обчисліть потужність механізму, який за 1 годину виконує роботу 2,4 МДж.​

Визначте абсолютну вологість повітря, якщо відносна вологість дорівнює 1 %, а вологість насичення за температури +15°С становить 12,8 г/м³.

У скільки разів зменшиться маса витраченого палива коли теплова електростанція переходить з кам'яного вугілля (27 Мдж/кг) на природний газ (44 Мдж/кг)?​

Комп'ютерний диск обертається із частотою 600 обертів за хвилину. Яка швидкість точок, які знаходяться на обод диска радіусом 15 см?

Дарина налила в алюмінієвий чайник 1 л води, поставила на плиту та зателефонувала подрузі. Коли дівчинка згадала про чайник, половина води в ньому википіла. Скільки енергії отримав чайник з водою за час телефонної розмови двох подруг? Маса чайника дорівнює 0,5 кг, початкова температура води в ньому становить 20°С.​

Яку кількість дров треба спалити, щоб 1 тонну снігу перетворити на воду, якщо температура повітря -8 градусів, а вода, що витікає із сніготопки, має температуру 3 градуси​