Публікації

Рух точки по кривій заданій рівняннями х = 2t^3 м та у = 6t м. Знайти рівняння траєкторії руху точки, її швидкість v та повне прискорення а в момент часу t = 0,8 с.

Через ніхромовий провідник довжиною 1500 мм і діаметром 0,4 мм проходить електричний струм, значення якого 5 А внутрішній опір джерела 2 Ом. Знайдіть напругу на кінцях провідника, та значення ЕРС джерела струму. Питомий опір ніхрому 110*10^-8 Ом*м.

Якщо до джерела струму з ЕРС 4 В підключити провідник з опором 7 Ом, то сила струму в колі дорівнюватиме 0,5 А. Знайдіть силу струму короткого замикання.

Наведіть приклади зміни внутрішньої енергії тiла під час виконання роботи при: а) терті; б) ударі; в) стисканні.​

Сила струму у провіднику довжиною 150 мм і масою 5 г становить 12 А При якій індукції магнітного поля сила Ампера урівноважить силу тяжіння, якщо кут між провідником та вектором магнітної індукції 30°. (відповідь округлити до тисячних, тобто третього знака після коми)

Конденсатору з площею пластин 0,05 м^2 і товщиною шару повітря між пластинами 1 мм надали деякий заряд. Чому дорівнює цей заряд, якщо між пластинами виникла різниця потенціалів 120 В?

Шматок металу масою 800 г будучи зануреним у бензин важить 7,2 Н. У певному розчині він важить 7,5 H. Визначити густину розчину і металу якщо густина бензину 0,7 г /см^3 і густина металу більше густини бензину і розчину.

Тіло рухається по колу радіуса 5 м і виконує 50 повних обертів за 20 с. Обчислити кутову та лінійну швидкості руху тіла.

Хлопчик розігнавшись до швидкості 6 м/с, падає на лід і ковзає по ньому 18 м. Яка швидкість хлопчика через 1 с руху?​

Розрахувати величину додаткового опору, який потрібно увімкнути до гальванометра із внутрішнім опором 50 Ом і допустимою силою струму 20 мА, щоб його можна було використовувати як вольтметр з межею вимірювання 5 В?

Амперметр, увімкнутий в коло змінного струму, показує 1 А. Яке амплітудне значення сили цього струму?​

Як змінювався тиск газу в ході термодинамічного процесу, який зображено на графіку. Вкажіть точки в як буде найбільший та найменший тиск (дати графічне пояснення)

С.1 Записати для кожного тіла рівняння руху та на одному рисунку побудувати графіки руху тіл. С.2 Аналітично та графічно визначити час і координату місця зустрічі тіл 1 і 3

Автомобіль рухався першу половину шляху зі швидкістю 10 км/год, а другу половину - зі швидкістю 30 км/год. Знайдіть середню швидкість руху автомобіля. Відповідь записати у системі СІ

Яблуко масою 150 г падає з висоти 4 м. Знайдіть його кінетичну енергію на висоті 2 м.​

Автоматичний запобіжник електричної мережі спрацьовує при струмі, що перевищує 10 А. Напруга в мережі 220 В. Чи можна підключати до даної мережі електрочайник потужністю 2 кВт? Визначте опір термоелектричного нагрівача (ТЕНа) даного чайника.

Опір ділянки кола зменшили у 2 рази, а напругу збільшили в 3 рази. Укажи, як зміниться сила струму

Визначити внутрішній опір та ЕРС джерела струму, якщо при замиканні його на зовнішній опір 1 Ом напруга на джерелі 2 В, а при зовнішньому опорі 2 Ом, напруга 2,4 В.​

Накресліть (приблизно) подальший хід світлового променя, який падає на бічну поверхню скляної призми

Куля масою 0,15 кг, рухаючись зі швидкістю 10 м/с, пружно ударяється об гладку нерухому стінку. Визначити імпульс, отриманий стінкою, якщо швидкість кулі була напрямлена під кутом 60° до площини стінки.

Визначити концентрацію речовини якщо тиск 5*10⁵ Па температура 17°C стала Больцмана 1,38*10‐²³ Дж/К

Яка сила тяжіння діє на тіло масою 200 г? Зобразіть силу графічно

Знайдіть силу струму в мідному провіднику довжиною 50 м і діаметром 1 мм, якщо напруга на його кінцях становить 1,2 В.

До кінців мідного і алюмінієвого провідників однакових розмірів прикладені однакові напруги. У якому з провідників сила струму менша і у скільки разів?​

Скільки енергії потрібно, щоб закип'ятити воду масою 2 кг, якщо температура кипіння у високогір'ї 80°С? Яка кількість дров на це буде потрібно, якщо 20% енергії йде на нагрівання води? Початкова температура води 10°С.​

Складіть електричне коло з батареї, котушки, реостата і ключа-вимикача, з'єднавши їх послідовно.

Знайти зсув фаз між коливаннями струму і напруги в колі, що складається з послідовно з’єднаних активного опору 6 Ом і конденсатора ємністю 5,3 мкФ. Частота струму 10 кГц.

Чому дорівнює об’єм речовини, якщо її маса 1800 г, а густина 1,8 г/см^3? Зробіть перевірку розмірності. Відповідь надайте в одиницях СІ. Скористайтеся формулою для густини ρ = m/V

Мідний провід має масу 210 г та опір 0,83 Ом. Знайти його довжину та площу поперечного перерізу. Густина міді 8900 кг/метр кубічний.

Літак рухається зі швидкістю 850 км/год. Яка його швидкість у метрах за секунду?

Зобразити напрям ліній магнітного поля провідників зі струмом, зображених на рисунках.

Дротину з опором 0,4 Ом розрізають на 2 однакових шматки та зʼєднують їх кінцями. Чому дорівнює опір двожильного провідника, що утворився?

Знайти швидкість упорядкованого руху електронів у дроті площею поперечного перерізу 5 мм² при силі струму 12 А, якщо концентрація електронів провідності $5*10^28​$

Визначити середню швидкість поïзда, якщо першу третину шляху він їхав iз швидкістю V - 50 км/год, другу третину шляху з швидкістю V = 75 км/год, а останню третину з швидкістю, вдвічі більшою за середню швидкість на перших двох ділянках.