Публікації

На рисунку наведено графік залежності проекції швидкості руху тіла певної маси від часу. Яку масу має тіло, якщо модуль рівнодійної сил, прикладених до тіла, дорівнює 500 Н?

Колесо велосипеда має радіус 40 см. З якою швидкістю рухається велосипедист, якщо колесо робить 120 обертів за хвилину. Чому дорівнює період колеса?

Дві кульки кинули вертикально вгору з інтервалом в 1 с. Початкова швидкість першої кульки 8 м/с, другої 5 м/с. На якій висоті вони зустрінуться?​

Яку початкову швидкість повинен надати м’ячу футболіст при виконанні одинадцятиметрового штрафного удару, щоб м’яч потрапив під верхню перекладену футбольних воріт? Початкова швидкість м’яча спрямована під кутом 30° до горизонту, висота воріт h=2,8 м.

Рівняння руху тіла має вигляд x= 2+4t+6t². Початкова координата, початкова швидкість і прискорення відповідно дорівнюють...

Хвилинна стрілка годинника у 4 рази довше секундної. Знайти відношення швидкостей кінців стрілок.

Відстань між пунктами А і В по прямій лінії 4 км. Людина проходить рівномірно цю відстань туди та назад за 2 години. Чому дорівнюють шлях та переміщення людини за 1 годину?

Потрібно виготовити піч, нагрівний елемент якої виділяє потужність 2,1 кВт. Напруга в мережі 220 В, опір підвідних проводів 1 Ом. Яким має бути опір нагрівного елемента?

Для того, щоб за допомогою електронагрівача змінити температуру деякої маси води від 0°C до температури кипіння (за нормального атмосферного тиску), знадобився час = 15 хв. Після цього ще потрібний був час = 1 год 20 хв для того, щоб ця вода перетворилася на пару. За даними експерименту знайдіть питому теплоту пароутворення води. Питома теплоємність води 4,2 кДж/кг:°С

Відстань між аеродромами A і C дорівнює 6*10^3 км. Літак вилетів з аеродрому А зі швидкістю 800 км/год і, пролетівши 4*10^3 км, зробив вимушену посадку на проміжному аеродромі В. Через 3 години, він вилетів з аеродрому В і затратив на переліт решти відстані 4 години. Визначити середню швидкість літака на всьому шляху.

Колесо, яке обертається рівноприскорено, досягло кутової швидкості w =7,9 с-1 через N =7,6 об після початку обертання. Знайти кутове прискорення колеса

У три однакові посудини налили разні маси води за кімнатною температурою і поставили на однакові нагрівники.Через деякий час виміряли температуру води. В якій посудині маса води найбільша

Мяч масою 300 г кинули вертикально вгору з початковою швидкістю 25 м/с. У найвищий точці він був через 2 секунди. Визначити силу опору повітря

Заряд конденсатора 1 мКл, электроемкость 0.5мкФ. Яка кількість теплоти виділиться при замиканні пластин конденсатора на резистор?

Для нагрівання ртуті від 10°с до 40°с потрібно 1,5 кДж теплоти. Знайти масу ртуті.

Струмінь води витікає із шлангу під кутом 45 градусів до горизонту з швидкістю 10 м/с. На якій відстані відбувається поливання?​

Тіло руxалося 20 c та пройшло шлях 200 м, рухаючись із прискоренням 0,5 м/с^2 Яка була початкова швидкість тіла?

Щоб охолодити 2 л води, взятої при 60°C до 20°С, в неї влили холодну воду при 10°C. Яку кількість холодної води потрібно долити?

Як визначити товщину аркуша книжки, маючи лінійку і книжку?

Рівняння руху х=05t+0,01t^2 Запишіть рівняння швидкості, побудуйте графік швидкості та переміщення. Визначте координату тіла через півгодини.

Металевий стержень завдовжки L ковзає зі швидкістю υ=100 м/с по провідних рейках у магнітному полі з індукцією В=0,1 Тл. Кінці рейок з’єднані з конденсатором, ємність якого дорівнює С=1 мкФ. Величина заряду на конденсаторі q=10 мкКл. Обчисліть довжину L.

При зростанні сили струму від І1=0 до І2=2,8 за час t=64 мс в котушці з’явилося ЕРС самоіндукції Ɛsі =10 В. Обчисліть максимальну енергію магнітного поля в котушці W.

Протон, прискорений різницею потенціалів, влетів в однорідне магнітне поле з індукцією В=0,4 Тл і почав рухатися по колу радіуса R=1 см. Обчисліть значення різниці потенціалів U, якщо заряд протона q=1,6·10^-19 Кл і маса m=1,6·10^-27 кг.

Як будуть взаємодіяти котушка і магніт?

Визначте напрям індукційноо струму в котушці.

Свинцеву та мідну кулі однакової маси нагріли на 40°С. Чи однакову кількість теплоти вони отримали?