Публікації

В алюмінієвий калориметр масою 50 г, який містить 250 г води за температури 10⁰С, додали пару за температури 100⁰С. Після встановлення теплової рівноваги термометр у калориметрі показав температуру 80⁰С. Визначити масу водяної пари.​

У латунному калориметрі масою 200 г міститься 300 г води за температури 10°C. Визнач масу пари за температури 100 °С, яку слід впустити в калориметр, щоб підвищити в ньому температуру до 80 °C.

У шахту рівноприскорено опускається баддя, вага якої в спокої становить 2800 Н. За перші 10 с вона проходить 35 м. Яка вага бадді в русі?

Конденсатор ємністю 25 мкФ зарядили до напруги 100 В і замкнули на котушку. Яка кількість теплоти виділиться у контурі за час, протягом якого максимальне значення напруги зменшиться у 2 рази?

Нагрівник передає робочому тілу кількість теплоти 15 МДж, а робоче тіло передає холодильнику кількість теплоти 5 МДж. Визначте ККД теплового двигуна.​

У залізній коробці масою 800 г міститься олово масою 400 г за температури 32°С. Яка кількість теплоти потрібна, щоб розплавити олово?

На спиртівці нагріли 224 г води від 15 градусів до 75 і при цьому спалили 5 г спирту. Визначте ККД спиртівки

Один лижник впродовж 20 хв рухався зі швидкістю 6 м/с, а другий лижник проїхав ту ж ділянку шляху за 15 хв. З якою швидкістю їхав другий лижник​?

Невелику важку кульку, підвішену на нерозтяжній нитці завдовжки 1 м, відхилили від положення рівноваги та відпустили. За 30 скулька здійснила 15 коливань. Яку відстань пройде кулька за 36 с. якщо амплітуда 5 см? ​

Однакові тягарці масами 120 г причепили до нитки, прекинутої через нерухомий блок. На один з тягарців діє вертикально вниз сила 0,48 Н. Знайти шлях, що проходить кожен з тягарців за першу секунду.

Визначити показник заломлення і швидкість поширення світла у слюді, якщо при куті падіння 54 градуси кут заломлення дорівнює 30 градуси.

Граничний кут внутрішнього відбиття дорівнює 42 градуси. Визначити швидкість поширення світла у плексигласі.

Знайдіть кут падіння світла, якщо кут заломлення 20 градусів, а кут між падаючим променем та заломленим 150 градусів

Густина повітря за нормальних умов 1,29 кг/м³. Знайти середню молярну масу повітря​

Визначте потенціальну енергію стиснутої пружини, яка під дією сили 2 кН скоротилася на 24 мм

На якій висоті над землею знаходиться тіло масою 0,5 кг, якщо його потенціальна енегргія відносно землі дорівнює 100 Дж?

Потяг рухається зі швидкістю 60 м/с. Яку відстань він подолає за 1,5 години?

Яка робота здійснюється при розтягуванні пружини жорсткістю 10^4 Н/м при підвішуванні вантажу 15 кг

Скільки води потрібно випаровувати при роботі кондиціонера, якщо на початку його роботи температура повітря у приміщенні об'ємом 200 м^3 становила 15°С, а відносна вологість - 35%. Кінцеві значення цих параметрів повинні бути 18°С і 60 %​

Свинцева куля впала на пісок з висоти 14 м. 50 % потенціальної енергії кулі перейшло в її внутрішню енергію. Визначити, як зміниться температура кулі.

Обчисліть потужність механізму, який за 1 годину виконує роботу 2,4 МДж.​

Визначте абсолютну вологість повітря, якщо відносна вологість дорівнює 1 %, а вологість насичення за температури +15°С становить 12,8 г/м³.

У скільки разів зменшиться маса витраченого палива коли теплова електростанція переходить з кам'яного вугілля (27 Мдж/кг) на природний газ (44 Мдж/кг)?​

Комп'ютерний диск обертається із частотою 600 обертів за хвилину. Яка швидкість точок, які знаходяться на обод диска радіусом 15 см?

Дарина налила в алюмінієвий чайник 1 л води, поставила на плиту та зателефонувала подрузі. Коли дівчинка згадала про чайник, половина води в ньому википіла. Скільки енергії отримав чайник з водою за час телефонної розмови двох подруг? Маса чайника дорівнює 0,5 кг, початкова температура води в ньому становить 20°С.​

Яку кількість дров треба спалити, щоб 1 тонну снігу перетворити на воду, якщо температура повітря -8 градусів, а вода, що витікає із сніготопки, має температуру 3 градуси​

Визначити потужність, яку розвиває двигун автомобіля, якщо кожний кілометр шляху при швилкості 72 км/год витрачається 100 г бензину. ККД двигуна 30%

Загальна маса двох вантажів, які зрівноважують важіль, дорівнює 16 кг. Визначте масу кожного вантажу, якщо плечі важеля становлять 10 см та 30 см.​

Яка кількість речовини міститься в газі, якщо при температурі -33С і під тиском 200 кПа його об’єм дорівнює 40 л.

Сила струму або напруга у коливальному контурі радіоприймача змінюється за законом (який наведено в таблиці за варіантом), де всі величини поданоу СІ. Визначте частоту в (МГц) та довжину хвилі (м), на якій працює радіопередавач. Вважайте, що швидкість поширення електромагнітної хвилі дорівнює 3*10^8 м/с.

Трансформатор, первинна обмотка якого містить N1 витків, а вторинна N2 вітків, працює у режимі холостого ходу. Первинна обмотка перебуває під напругою U1, а вториина U2. Обчисліть значення величини, позначеної зірочкою (*) та коефіцієнт трансформації.

Сила струму або напруга в колі змінюється за законом (який наведено в таблиці за варіантом), де всі величини подано у СІ. Визначте показання амперметра чи вольтметра за варіантом.

Два рибалки переправляються на човнах через річку, ширина якої 280 м, тримаючи курс перпендикулярно до берега. Швидкість течії річки 1 м/с. Зусиллями рибалок човнам надаються швидкості 1,4 і 1,6 . На якій відстані один від одного пристануть човни до берега, якщо вони виїхали з одного пункту?

Електричне коло складається з джерела струму з ЕРС 4,5 В та внутрішнім опором 1,5 Ом і провідників опором R1=1,5 Ом і R2=3 Ом. Які показання амперметра й вольтметра? Якими будуть показання тих же приладів, якщо паралельно до провідника R1 підключити провідник R3 з опором 3 Ом?

Частота обертання рамки в магнітному полі В (Тл) становить v (рад/с). Рамка містить N витків, площа рамки S (см^2). Діюче значення ЕРС в рамці Eд (В). Обчисліть значення величини, позначеної зірочкою * та запишіть рівняння зміни магнітного потоку та ЕРС від часу.

Обмотка ротора генератора має N витків і обертається з частотою v. Рівняння зміни магнітного потоку в СІ Ф(t). Знайдіть наступні характеристики: частота змінного струму, що виробляє генератор f, максимальна ЕРС індукції Em, кількість пар магнітних полюсів n, миттєве значення ЕРС через t1 секунд e(t1).

Яка кількість теплоти необхідна, щоб розплавити золоту обручку масою 5 г, взяту при температурі плавлення?

Два кораблі масами $5*10^7$ і $10*10^7$ кг стоять на рейді в Одеському порту на відстані 2 км один від одного. Обчисліть силу притягання між ними

Граната, яка рухалась під кутом 30 градусів до горизонту зі швидкістю 15 м/с, розірвалася на два осколки однакової маси. Один із них полетів горизонтально у зворотньому напрямку зі швидкістю 30 м/с. Визначте швидкість і напрямок руху іншого осколку.

Автомобіль рухається зі швидкістю 68 км/год. Нарисуйте графіки зaлежності швидкості V(t) та шляху S(t)

Знайдіть: 1) швидкість на кожній ділянці 2) середню швидкість 3) побудуйте графік залежності швидкості від часу​

Кут падіння променя з повітря на поверхню рідини дорівнює 30 градусів, а кут заломлення - 25 градусів. Визначте показник заломлення рідини

Повністю згоріли 2 кг бензину в 2 кг березових дров. Скільки виділилось тепла в обох випадках?

Людина їхала 3 год на велосипеді зі швидкістю 20 км/год, а потім деякий час на мотоциклі зі швидкістю 60 км/год. Який час вона їхала на мотоциклі, якщо середня швидкість на всьому шляху дорівнювала 48 км/год? ​