Публікації

Визначте величину сили струму насичення під час несамостійного розряду, якщо іонізатор за t=5 с в Vо= 3 см^3 утворює n=2×10^9 пар одновалентних йонів. Відстань між електродами газорозрядної трубки дорівнює d=5 см, a їx площа - S=300 см^2.

До коромисла терезів підвішені два тіла однакової маси: залізне й алюмінієве. Як зміниться рівновага терезів, якщо обидва тіла одночасно занурити у воду?

Два однакові точкові заряди розташовані на відстані 4 см один від одного, взаємодіють з силою 0,6 мН. Знайти значення кожного заряду.

Визначити вагу тіла масою 200 г і об'ємом 50 см³ у воді. Густина води 1000 кг/м³​

В освітлювальну мережу з напругою 220 В послідовно ввімкнено електричну плитку і лампу розжарювання. Опір плитки 40 Ом , Опір лампи 484 Ом. Визначте напругу на затискачах плитки і лампи.

Ящик тисне на підлогу із силою 600 ньютон. Яка площа його основи, якщо він створює на підлогу тиск 2 кПа?

Із човна масою 200 кг, який рухається зі швидкістю 2 м/с, стрибає хлопчик масою 50 кг зі швидкістю 6 м/с. Визначте швидкість руху човна після стрибка, якщо хлопчик стрибає з корми човна горизонтально, в бік, протилежний рухові човна.

На скільки змінилася кінетична енергія електрона в атомі водню при випромінюванні атомом фотонів з довжиною хвилі 6200 Ангстрем ?

Яку потужність має насос, що рівномірно піднімає 100 м^3 нафти на висоту 6 м за 8 хв? ККД насоса становить 40 %.

За допомогою рухомого блоку рівномірно підняли вантаж масою 100 кг, приклавши до вільного кінця шнура силу 700 H. Знайдіть коефіцієнт корисної дії.​

По рейках назустріч один одному рухаються два залізничних вагони зі швидкостями відповідно 0,2 м/с та 0,5 м/с. Маса першого вагону дорівнює 80 т. Якою є маса другого вагона, якщо після зчеплення вагони зупиняються?

На столі знаходиться стопка з десяти однакових книжок. Що легше: зсунути п’ять верхніх чи витягнути зі стопки четверту зверху книжку?

Залежність швидкості руху матеріальної точки від часу задана рівнянням Vx =6t. Напишіть залежність x=x(t) (залежність положення координати тіла від часу), якщо в початковий момент часу t 0 =0 рухома точка знаходилась у початку координат х 0 =0. Обчисліть шлях точки за 10 с.

У одне коліно сполучених посудин налили 54,4 см води. Скільки ртуті налили у інше коліно, якщо рідини перебували у рівновазі ?

Визначте силу струму в резистоpi, якщо за 5 хв через його поперечний перерід пройшов заряд 1,2 кКл?

Яка архімедова сила діє в повітрі на повітряну кулю, об'єм якої дорівнює 150 м^3? Густина повітря 1,29 кг/м^3​

Тепловий двигун, що працює за температури нагрівника 527 °С і температури холодильника 17 °С, має ККД 30 %. У скільки разів ККД цього двигуна менший, ніж ККД ідеального теплового двигуна за тих самих температур нагрівника і холодильника?​

Вкажіть, чому дорівнює в одиницях СІ густина речовини, значення якої 8 г/см^3

Накресліть схему електричного кола, яке складається з гальванічного елемента, ключа, лампочки та резистора. Де у цьому колі можна приєднати амперметр і вольтметр, щоб виміряти силы струму і напругу на лампі? Стрілками позначте напрям струму в колі.

За допомогою електрокип’ятильника можна нагріти 2 л води від 20 С до кипіння за 15 хв. ККД кип’ятильника 80%. Яку силу струму споживатиме прилад від мережі, напруга в якій дорівнює 220 В?

Чому в літаках далеких рейсів пасажирам видають спеціальні мішечки для авторучок, заправлених чорнилом?

У воду на однакову глибину занурили три однакові за об'ємом металеві кульки (1-мідна, 2-сталева,3-алюмінієва). Порівняй архімедові сили, що діють на кульки.

Чому дорівнює зміна імпульсу тіла, якщо на нього подіяла сила 20 Н протягом 5 с?

Тролейбус масою 12.5 т рушає з місця і протягом 3 с досягає швидкості 15 км/год. Визначте коефіцієнт тертя, якщо сила тяги, що розвиває двигун тролейбуса, дорівнює 2•10⁴ Н.

Яку кількість теплоти потрібно надати 5 кг льоду, взятого за температури – 10 °С, щоб його розплавити, а одержану воду нагріти до 100 °С і випарити?

Яку кількість теплоти надали газу,якщо після виконання роботи 10 Дж його внутрішня енергія стала 30 Дж

Скільки вільних електронів міститься в алюмінієвому зразку з розмірами 1×2×5 см? Вважайте що кожний атом алюмінію віддає один вільний електрон.

Мотоцикліст рухається зі швидкістю 10 м/с, а коефіцієнт тертя 0,5. Скільки часу йому необхідно, щоб зупинитися? Підсказка: зобразіть три сили та прискорення. І спочатку знайдіть прискорення.​

Дві кулі масами 6 кг і 4 кг рухаються зі швидкостями 10 м/с і 5 м/с відповідно. З якою швидкістю кулі будуть рухатися після непружного зіткнення, якщо перша куля наздоганяє другу? Відповідь дати у м/с з точністю до цілого значення.​

Тиск, що створюється водою на дні озера, дорівнює 4 МПа. Густина води 1000 кг/м^3. Яка глибина озера?

Повітряна кулька масою 40 г летить в гору зі швидкістю 1,5 м/с. Визначити повну енергію кульки на висоті 3 м

Обчислити відносну вологість повітря, яке перебувала в герметично закритій посудині об’ємом 1 м^3 температурі 25°С якщо при його охолоджені до 10°С сконденсувалося 8 г води

Тіло кинуто вертикально в гору зі швидкістю 18 км/год. Визначте на яку максимальну висоту піднімется тіло

За допомогою пружини жорсткістю 25 H/м брусок пересувають по столу з незмінною швидкістю 5 см/с. Яку роботу виконує сила пружності за 20 секунд, якщо весь час видовження пружини 4 см.

Визначте масу автомобіля, якщо модуль результуючої всіх сил, які діють на автомобіль дорівнює 6400 H, а рівняння його руху: х = 2 + 3 t+ 4t^2​

Як можна визначити механічну роботу, знаючи потужність двигуна і час, протягом якого він працював?

У холодну воду об’ємом 1,5 л, температурою 20 °С, вливають гарячу воду, температурою 100 °С. Яка маса гарячої води, якщо температура суміші 35°С?

Брусок масою 1 кг рухається горизонтально під дією тягарця масою 600 гр, що висить на шнурі, перекинутому через нерухомий блок. Коефіцієнт тертя бруска по столу 0,2. Знайти прискорення системи і силу натягнення шнура

На якій мінімальній відстані від перехрестя повинен почати гальмувати водій при червоному світлі світлофора, якщо автомобіль масою 1,5 т рухається зі швидкістю 60 км/год, а коефіцієнт тертя між шинами і дорогою 0,3

Бак для води вміщує об'єм 300 л. Яку масу води у нього можна залити ? Густина води p=1000 кг/м^3​

Яка вага тіла масою 150 кг, якщо воно рухається по опуклому мосту, радіус кри визни якого 25 метрів, у верхній точці. Швидкість руху тіла 36 км/год?

Два дроти мідний та алюмінієвий довжиною по 5 м і площею поперечного перерізу 0,1 мм^2 з'єднали паралельно. Обчисліть опір ділянки кола

Яку масу має вода об'ємом 1 м^3? Відповідь надайте в СІ A) 1000 кг Б) 1000 г B) 1 т Д) розрахувати немаю можливості, оскільки даних не достатньо​

Тіло масою 7 кг рухається відповідно до рівняння х = 3t + 4t^2. Визначте, якого імпульсу набуло тіло через 5 секунд після початку спостереження руху.

Хлопець масою 70 кг ударив по м'ячу масою 0,7 кг із силою 20 Н. З якою силою м'яч подіяв на хлопця?

Ємність висотою 2 м по вінця заповнили рідиною. Визначте, яка це рідина, якщо тиск, який вона створює на дно ємності, дорівнює 16 кПа.

Яку кількітсь теплоти отримав газ від нагрівача, якщо він віддав холодильнику 40 кДж теплоти. ККД ідеального теплового двигуна 45%

Накресліть схему паралельного з'єднання двох резисторів з опорами 1 Ом і 2 Ом. На якому з них напруга більша?

Обчисліть силу струму в провіднику, крізь поперечний переріз якого за 3 хв проходить заряд 24 Кл

З якою силою повітря тисне на скло кабіни фунікулера, що піднімається з підніжжя гори, де тиск 730 мм рт. ст, на позначку з висотою 480 м. Площа скла 0,25 м^2​

Кулька масою 500 г знаходиться на висоті 12 м (прийміть g=10 Н/кг). Розрахуйте потенціальну енергію кульки. Відповідь подайте в Дж.

Сім провідників з'єднані послідовно і підключені до напруги 560 В. Опір кожного наступного на 2 більший ніж у попереднього. Знайдіть напругу на резисторі з максимальним попором, якщо сила струму на третьому провіднику 10 А.

Нікелювання металевої пластини здійснювалося при силі струму 0,2 А й тривало 3 год. Визначити товщину шару нікелю, що вкрив пластину, якщо площа поверхні пластини становить 85 см^2. Густина нікелю 8500 кг/м^3 .

Нікеліновий дріт довжиною 4 м і площею поперечного перерізу 0,4 мм^2 приєднаний до кола акумулятора. Сила струму у колі 0,3 А. Визначити напругу на полюсах акумулятора.​

Лід витримує тиск 90 кПа. Чи пройде по цьому льоду трактор, маса якого 5,4 т, якщо він спирається на гусениці загальною площею 1,5 м^2?

Яку роботу виконує газ, якщо ізобарно розширюючись при тиску 200 кПа його об'єм змінився на 10^-3 м³?

При пiдйомi ящика із цвяхами на висоту 6 м, виконана робота 1611 Дж. Обчислiть масу цвяхiв, якщо вiдомо, що маса ящика дорiвнює 6 кг.​

Зі скляного циліндра воду переливають у циліндричну посудину, площа дна якої у два рази менша. За цих умов тиск на дно...

Площа малого поршня гідравлічної машини 10 см², на нього діє сила 1 кН. Яку силу необхідно прикласти до великого поршня, щоб поршні були в рівновазі? Площа великого поршня 500 см²

Електрична лампа , опір якої 430 Ом, увімкнена у мережу з напругою 220 В. Опір проводів живлення лампи 10 Ом. Визначте напругу на лампі і підвідних проводах.

М’яч масою 350 г після удару, який тривав 2 мс, набув швидкості 0,005 км⁄c. Знайти середню силу удару.