Публікації

Період напіврозпаду Йоду-131 8 діб. Скільки відсотків початкової кількості Йоду-131 залишиться через 32 доби?

Присоски восьминога мають діаметр 2 см. З якою силою він може присмоктатися кожною присоскою, якщо знаходиться на глибині 40 м.

Деталь об'ємом 40 см³ має масу 48 г. З якого матеріалу вона виготовлена?

Якій кількості електронів відповідас заряд тіла, який дорівнює -240*10^-15 Кл?

На шовковій нитці висить металева кулька масою 10 г, що має заряд +10^-6 кл. Коли до неї знизу піднесли однакову за розмірами кульку, заряджену таким же за модулем негативним запядом, сила натягу зросла у 10 разів. Визначте відстань між кульками

Коли відбувся перерозподіл електронів, то кульки почали взаємодіяти з силою 13 нН. Відстань сіж ними стала рівною 9 см Відомо що заряди мали однакове значення визначте, яка кількість електронів перерозподілилася

Суміш газів складається з 50 г азоту і певної кількості вуглекислого газу (СО₂). Молярна маса суміші 35 г/моль. Визначте масу вуглекислого газу в суміші.​

До пружини терезів підвісили сітку з рибою масою 3 кг. Пружина розтягнулась на 6,5 см. Знизу до сітки вчепився кіт і відтягнув її вниз. Після того, як це помітив господар, кіт відпустив сітку і вона почала коливатись вздовж вертикальної лінії. Визначити період коливань сітки з рибою.

Два однакових заряди знаходяться на відстані 4 см один від одного й підштовхуються із силою 25 мН. Якою с величина кожного із зарядів?

Два кораблі наближаються один до одного із швидкостями 5 м/с та 8 м/с. Один із них подає гудок на частоті 150 Гц. На якій частоті чує цей сигнал капітан другого судна? Швидкість звуку становить 340 м/с.​

На скільки градусів можна нагріти 0,4 т води за рахунок енергії, що випромінюється під час радіоактивного розпаду 1 мг Урану-239? Під час розпаду одного ядра Урану випромінюється енергія 3,2×10^-11Дж.

З однієï нейтральної краплі води забрали 160 мiльярдів електронів і передали iншiй нейтральній краплі. Сила електричної взаємодії між ними становить 8 - 10-4 н. яка відстань між цими краплями? Відповідь заокругли до десятих.

Визначити жорсткість пружини, яка під дією сили 0,2 кH видовжилась на 4 см

Від чого залежить числове значення сили, з якою два точкові заряди притягуються або відштовхуються один від одного? Оберіть ВСІ правильні відповіді

Скільки радіоактивної речовини залишиться після того, як мине чотири доби, якщо спочатку було 10^7? Період піврозпаду речовини 2 доби

На скільки видовжиться пружина жорсткістю 200 Н/м, якщо на неї підвісили тіло масою 5 кг?

Визначте модуль рівнодіїної сил, що діють на потяг, якщо його маса 75 т, а прискорення 0,4 м/с ²

Визначити кінетичну енергію тіла масою 6 кг, кинутого з висоти 120 м в момент приземлення, якщо початкова швидкість дорівнює 0,3 м\с.

Відро з піском піднімають за допомогою нерухомого блока на певну висоту, діючи на мотузку з силою 250 Н. Знайти масу відра з піском, якщо ККД =60%

№272: Навколо ядра атома обертається 8 електронів. Який їх сумарний заряд в кулонах?

Густини металів алюмінію і заліза дорівнюють: 2700 кг/м³ і 7800 кг/м³. Виразіть густини цих речовин в г/см³

Брила льоду об'єм якої становить 3 м³, має масу 2700 кг. Обчисліть густину льоду.

Якій кількості електронів відповідає заряд тіла, який дорівнює -72×10^-12 Кл? Введіть лише числове значення поділене на 10⁸. Десятковий дріб вводиться через ком

Рівняння руху тіла х=4-3t. Знайдіть початкову координату тіла, швидкість руху та координату тіла через 2 с. Побудуйте графіки координати та швидкості руху тіла.

Літак, що пролітав над аеропортом, був зафіксований радаром. На якій висоті від радіолоктора пролітав літак, якщо сигнал, випущений радаром, повернувся до нього за 20 мкс? Уважайте, що швидкість радіохвиль у повітрі дорівнює швидкості світла в вакуумі. 3000 м 750 м 1500 м 6000 м

Радіостанція працює на частоті 6 МГц. Визначте ємність конденсатора коливального контуру радіоприймача, налаштованого на прийом цієї радіостанції, якщо індуктивність котушки контуру дорівнює 2 мкГн.

Період піврозпаду ізотопу йоду 131 становить 8 діб. Яка кількість атомів йоду залишиться через 16 діб, якщо початкова кількість ізотопу становила 8 * 10³ атомів?

Знайдіть, яку довжину матиме звукова хвиля у повітрі та у воді, якщо її частота становить 2 кГц.

За проміжок часу t1 = 40 с у колі, що складається з трьох однакових провідників, з’єднаних паралельно, виділилась деяка кількість теплоти. За який проміжок часу t2 виділиться така сама кількість теплоти, якщо провідники з’єднати послідовно?

Людина масою 40 кг, стоячи на льоду, кидає в горизонтальному напрямі шайбу масою 0,2 кг швидкістю 2,5 м/с. На яку відстань відкотиться людина, якщо коефіцієнт тертя ковзанів об лід 0,01?

Людина-павук захотів приготувати чай для всіх своїх друзів. Він у чавунному казані масою 5 кг нагрівав 3 кг води від 30*C до 100*C Яку кількість теплоти треба передати казану і воді для цього?

Розрахуйте ЕРС індукції, яка виникатиме в деякому контурі, якщо магнітний потік, що пронизує цей контур, зменшується за 2 мс на 14 мВб

Розрахуйте магнітний потік, що пронизує замкнутий контур розмірами 2 см×5 см, якщо індукція магнітного поля дорівнює 4 мТл. Контур розташовано перпендикулярно силовим лініям магнітного поля.

Як визначити довжину ніхромової дротини, щоб виготовити нагрівач, який працює від 220 В, якщо площа поперечного перерізу 0,9 мм^2, і за допомогою якого 2,5 л води за 15 хв можна б було нагріти від 20 С до кипіння при ККД 80%?

Математичний маятник довжиною 2,5 м здійснив 96 коливань за 4 хвилини. Визначте період коливань маятника і прискорення вільного падіння?

Катер проходить відстань між двома причалами за течією за 15 хв, а проти течії за 45 хв. За який час пропливе катер цю відстань з вимкненим двигуном?

Маса металевого бруска розмірами 10х8х4 см дорівнює 2,848 кг. Визначте густину металу. Який це метал?

Стала розпаду радіоактивного Плутонію-238 становить 2,6*10^(-1). Унаслідок розпаду кожного ядра виділяється енергія Wo = 8,8*10^(-13) Дж. Скільки енергії виділяється щосекунди в зразку, що містить 5 мг цього нукліда? Маса атома Плутонію-238 становить 4*10^(-25) кг.

Робота з теми: Густина Речовини. 7 класс. На шальках терезів врівноважені бруски із свинцю та олова. Який брусок за розмірами більший? Чому?

Лабораторна робота №7. Тема. Визначення густин твердого тіла та рідини. Мета: визначити густини пропонованих твердих тіл і рідини.

Канат, який тягнуть у протилежні боки дві людини, перебуває в стані спокою. Одна людина тягне канат із силою 500 Н. Чому дорівнює сила, з якою тягне канат друга людина? Зобразіть на схематичному рисунку сили, що діють на канат. Чому дорівнює рівнодійна цих сил?

Прискорювач надає електронам таку швидкість, що їх маса зростає в 40 000 разів. Яку швидкість набувають електрони в прискорювачі?

Довжина звукової хвилі в повітрі 17 см. якою буде довжинам цієї хвилі в металі якщо щвидкість поширення звуку в повітрі 340 м/с. а в металі - 5000 м/с?

Початкова кількість радіоактивних ізотопів дорівнює 1024 штуки.Визначтe перioд напіврозпаду радіоактивного ізотопу, якщо через 100 днів залишився лише 1 елемент​

Вантаж масою 500 г здійснює коливання на пружині жорсткістю 250 Н/м. Амплітуда коливань 4 см. Знайдіть найбільшу швидкість вантажу.​