Публікації

Визначте тиск, який чинить підручник фізики на стіл.

В електричне коло підключено чотири резистори що мають однаковий електричний опір по 3 ом. Загальна напруга становить 36 в. Знайдіть загальний опір діянки напругу і силу струму в кожному з резисторів якщо А) усі резистори поєднані послідовно Б) усі резистори поєднані паралельно

Першу половину часу свого польоту літак рухався з швидкістю 400 км/год, а другу половину часу з швидкістю 600 км/год. Яка середня швидкість руху літака?

Поясніть, як зміниться сила взаємодії між двома зарядженими точковими тілами, якщо заряд кожного з них збільшити у 2 рази.

Поясніть, як зміниться сила взаємодії двох точкових зарядів, якщо відстань між ними збільшити у 3 рази.

Запропонуйте свій спосіб градуювання термометра, тобто створіть свою температурну шкалу.

Ціна поділки ртутного термометра становить 0,5°С,а відстань між найближчими рисками на шкалі - 1 мм. На скільки зміниться довжина стовпчика ртуті в термометрі, якщо температура підвищиться на 25 °С?

Негативний заряд -0,27 мкКл і позитивний заряд 0,18 мкКл знаходяться на відстані 45 см один від одного. У якій точці напруженість електричного поля дорівнює нулю?

Кажан посилає ультразвуковий сигнал вперед в напрямку гілки дерева й отримує його відлуння через 0,02 с На якій відстані від гілки кажан отримав цей сигнал? Швидкість звуку 340 м/с, швидкість кажана 10 м/с.

Під час взаємодії двох тіл маса яких 10 і 15 кг координата першого тіла змінюється за рівнянням х=4+2t-2t^2. Чому дорівнює проекція прискорення другого тіла?

3 поверхні листя рослини випаровується вода. Визначено, що з одного квадратного метра вівсяного поля протягом літа випаровується 0,24 м кубічних води. Якою є маса цієї води?

Першу половину шляху автомобіль рухається прямолінійно зі швидкістю 20 м/с, а другу втричі швидше під кутом 30° до початкового - напряму. Визначити напрям і модуль вектора середньої швидкості автомобіля.

Визначити густину повітря в камері шини автомобіля, якщо тиск в камері 0,18 МПа, а температура 20°С, молярна маса повітря М=29*10^{-3} кг/моль.

У воду за температури 10°C поклали лід за температури -10°C. Після встановлення теплової рівноваги половина льоду розтанула. Знайдіть відношення початкових мас води і льоду.

Чотири спортсмени, які розвивають швидкості: 5,5 м/c, 19,8 км/год, 33 м/хв, 475,3 км/доб, вирiшили взяти участь у гонці на час (змагання, у якому перемагає той, хто далi вiдбiжить (від'їде) за 1 годину). Хто переможе в цьому змаганнi? Хто прийде останнім? Який шлях подолає переможець? На скільки метрiв вiн обжене аутсайдера?

Одна з двох однакових посудини наповнена рідким медом, друга - олією. Маса якої рідини більша і в скільки разів?​

По двох мідних дротах, з'єднаних послідовно, проходить електричний струм. У скільки разів середня швидкість упорядкованого руху електронів у другій дротині більша від швидкості руху в першій, якщо Ѕ₁ = 2S₂?

Промінь переходить з води в скло. Кут падіння дорівнює 30°. Визначити кут заломлення.

До полюсів джерела струму приєднані послідовно два дроти однакових розмірів — алюмінієвий і нікеліновий. Між кінцями якого дроту вольтметр покаже більшу напругу? У скільки разів більшу?

Обчисліть відносну вологість повітря при температурі 20°С, якщо густина пари в повітрі становить 12 г/м³. (Густина насиченої пари при даній температурі 17,3 г/м³).

У мідній дротині завдовжки 20 см, що має переріз 0,4 мм², при проходжені струму виділяється 0,35 Дж теплоти за 1 с. Скільки електронів проходить через поперечний переріз дротини за цей час

Штормовий вітер здатний чинити тиск до 100 Па. З якою силою впливає цей вітер на стіну будинку площею 24 кв м?

На тіло, густина якого 4000 кг/м, що повністю занурене в рідину з густиною 900 кг/м^3, діє виштовхувальна сила 180 Н. Визначте масу цього тіла.

Дві свинцеві кулі однакової маси рухаються назустріч одна одній зі швидкостями 10 м/с і 20 м/с визначити підвищення температури куль в результаті їх непружного удару

Запишіть план проведення експерименту, за допомогою якого можна визначити опір лампочки, якщо наявні амперметр, джерело струму, резистор відомого опору та з’єднувальні проводи.

Потужність двигуна мотоцикла 20 кВт. До якої швидкості його можна розігнати при силі тяги двигуна 250 Н?

Швидкість руху тіла зменшилась з 8 м/с до 3 м/с за 10 с. Знайти проекцію прискорення тіла

Кульку, що має об'єм 0,6 см³ і заряд 10 нКл, помістили в посудину з гасом. Густина матеріалу, з якого виготовлено кульку, дорівнює 1500 кг/м³. Знайдіть напруженість вертикального електричного поля, у яке треба помістити посудину, щоб кулька плавала всередині гасу. Густина гасу 800 кг/м³. Вважайте, що g=10 м/с².​

Під дією сили тертя 0,3 кН візок масою 120 кг зупиняється, подолавши відстань 28,8 м. Знайдіть початкову швидкість візка.

До меншого плеча важеля прикріпили тіло масою 7 кг, а до більшого 350 г. Довжина меншого плеча 5 см. Яка повинна бути довжина великого плеча, щоб важіль перебував у рівновазі? У відповіді вказати тільки число, виражене в одиницях СІ.

На яку відстань відносно дна зміститься човен, якщо рибалка перейде на ніс човна, при цьому його маса 50 кг і сидить він на кормі нерухомого триметрового човна масою 200 кг

Електровоз рухається зі швидкістю 15 м/с і розвиває середню силу тяги 70000 Н. Яку силу струму він споживає, якщо напруга в лінії 1000 В, а ККД двигуна 90%?​

Яку роботу здійснює поле при переміщенні заряду 2 нКл із точки потенціалу 200 вольт у точку потенціалу 50 вольт

Яка сила струму в нагрівальному елементі автоматичної пральної машини, якщо вона підігріває 3 кг води від 24 до 90°С за 15 хв? Напруга в мережі 220 В. ККД нагрівника 90%.

Човен масою 250 кг пливе зі швидкістю 6 м/с і наштовхується на колоду і продовжує рухатися зі швидкістю 0,5 м/с, штовхаючи колоду перед собою. Яку масу мала колода, якшо до зіткнення вона була нерухомою

На мал. 45 показано послідовні фази коливань, які відбуваються в контурі після зарядження конденсатора. В якій фазі енергія конденсатора дорівнює половині максимального значення?

Кокосовий горіх падає з пальми висотою 20 м. Знайдіть швидкість горіха в точці, де кінетична енергія Ек в 3 рази більша за Еп потенційну.​

Щохвилини з греблі гідроелектростанції падає вода об'ємом 600 м3. Висота греблі дорівнює 8 м. Потік води розвиває потужність:

Константанова спіраль довжиною 12 м і перерізом 1.5 мм² під'єднана до мережі з напругою 220 В. Яка потужність струму у спіралі? Питомий опір константана дорівнює 0,5 Ом*мм²/м

У люстру було встановлено дві лампочки 45 Вт і 75 Вт, які розраховані на напругу 220 В. По якій з лампочок тече більший струм під час роботі люстри? У скільки разів більший?

За який час електровоз пройде 124 км, якщо сила тяги двигуна 200 кН, а його потужність 3,6 МВт?

Тіло кинули вертикально вгору з початковою швидкістю 20 м/c. На якій висоті над початковим рівнем потенціальна енергія буде в 3 рази більшою за кінетичну? Опором повітря можна знехтувати.

Температура нагрівника дорівнює 523 К, а холодильника 303 К. За один цикл машина виконує роботу 80 Дж. Яку кількість теплоти одержує робоче тіло

Транспортер піднімає вантаж масою 300 кг на висоту 16 м за 3 хвилини. Знайдіть силу струму в електродвигуні транспортера, якщо напруга 380 В, а ККД транспортера 60%

З якою швидкістю проходить вантаж пружинного маятника положення рівноваги, якщо жорсткість пружини 400 Н/м, а амплітуда коливань 2 см? Маса вантажу 1 кг

На скільки сантиметрів потрібно розтягнути пружину, щоб вона накопичила енергію 0,1 Дж, при тому що сила пружності в ній становила б 4 Н

Вагон масою 40 т, який рухається із швидкістю 2 м/с, вдаряється у пружний амортизатор. На скільки зміниться розтяг пружини, якщо коефіцієнт жорсткості пружини 2,25*10^5 Н/м?

Яка різниця потенціалів між двома точками електричного поля, якщо при переміщенні між ними точкового тіла з зарядом 0,012 Кл поле виконало роботу 0,36 Дж?

Визначте витрати бензину на 100 км шляху під час руху автомобіля з середньою швидкістю 90 км/год, якщо ККД двигуна 25%. Потужність двигуна 25 кВт. Густина бензину 750 кг/м^3, питома теплота згоряння 46 МДж/кг.