Публікації

Чому дорівнює напруженість поля посередині між двома різнойменними зарядами

Який ККД автомобільного двигуна потужністю 55 кВт якщо за 10 хв роботи він втрачає 2,8 кг бензину з питомою теплотою згоряння 45 мДж/кг

М'ячик масою 200 г що рухається горизонтально зі швидкістю 80 м/с вдаряеться об нерухомий ящик

Визначити частоту звукових коливань у сталі, якщо хвиля довжиною 2,5 м поширюється з швидкістю 5000 м/с?

Визначити період коливань кульки на пружині, якщо циклічна частота коливань 2π рад/с.​

Розташуйте електромагнітні хвилі в порядку зменшення їх частоти: світло синього кольору, ультрафіолетове світло, радіохвилі, випромінювання, світло оранжевого кольору

На відстані 1068 м від спостерігача вдаряють молотком по залізничній рейці

Яка енергія виділиться при конденсації 5 кг водяної пари, що має температуру 100°С і подальшому її охолоджені до 20°С

Скільки антрациту треба спалити, щоб отримати 60 МДж тепла?

Мотоцикліст, який рухався зі швидкістю 15 м/с, помітив, як людина, що стояла біля дороги, ударила в рейку.

Поплавок знаходиться на відстані 90 м від берега і за 45 секунд піднімається на гребенях хвиль 15 разів. Визначити довжину хвиль на поверхні води, якщо від поплавка до берега вони доходять за 2 хв

Чому в пральнях, ванних кімнатах, у лазнях деякі труби, якими постачається вода, покриті капельками, а інші- ні?

Визначте ККД газового нагрівника, якщо на ньому нагріли 100 г води від 10°C до кипіння, спаливши 2 г природного газу?​

Гумовий джгут розтягнувся на 5 см під дією сили 4 Н. На скільки видовжиться цей джгут під дією сили 18 Н?

За графіком, наведеним на рисунку, знайдіть амплітуду, період, частоту коливань. Запишіть рівняння гармонічних коливань.

Визначити довжину математичного маятника, якщо за 8 секунд він робить 12 повних коливань​

Вставити пропущені терміни та слова.

Знайдіть середню швидкість літака, який рухається 468 км зі швидкістю 260 м/с, а потім 40 хвилин зі швидкістю 950 км/год.

Чи можуть сила і прискорення бути напрямленими у протилежні боки?

Яка кількість теплоти необхідна для того, щоб нагріти свинець масою 10 кг

Яка кількість теплоти виділиться коли повністю згоряють усі сухі дрова об'ємом 5 м в кубі?

Яка маса водяної пари конденсувалася, якщо при цьому виділилося 460000 Дж теплоти?

Внаслідок згорання палива в тепловому двигуні виділилася кількість теплоти 50 МДж

Скільки треба сплатити бензину, щоб виділилась така кількість теплоти, яка потрібна для нагрівання 4 л води від 20 С до кипіння і перетворення її

Скільки треба затратити теплоти щоб розплавити 300 г льоду, взятого при температурі плавлення​

Користуючись графіком знайдіть питому теплоємність і питому теплоту плавлення речовини з якої виготовлено тіло масою 50 г

За годину їзди спортивний автомобіль спалює 40 л бензину. ККД двигуна автомобіля дорівнює 40%. Яку потужність розвиває двигун автомобіля?

Яку кількість теплоти треба затратити, щоб повністю розплавити свинцеву штабу масою 6 кг, взяту при температурі 27 градусів Цельсія?

Укажіть речовину, з якої виготовлено запобіжник, якщо він розплавився при температурі 327 градусів

Яка довжина мідного стрижня масою 890 г і площею поперечного перерізу 1 см квадратний

Ложку вкрили шаром золота завтовшки 20 мкм. Якою є площа поверхні ложки, якщо витрачено 0,77 г золота?

Балон якого об'єму треба взяти щоб вмістити в ньому 10 кг кисню під тиском 200 атм при температурі 40 С

Радіус коліс українського швидкісного електропотягу Тарпан = 95 см, а частота обертання точок на ободі під час руху 6,5 с^-1. Визначте швидкість електропотягу.

Тіло масою 0,25 кг кинуло вертикально вгору зі швидкістю 4 м/с. Знайдіть роботу сили тяжіння, зміну потенціальної енергії тіла, зміну кінетичної енергії під час піднімання тіла до максимальної висоти

Коли рушає з місця довгий потяг, локомотив дає спочатку задній хід,щоб зачеплення між вагонами перестали бути натягнутими. Навіщо це робиться?​

Рухи ніг хлопця, який крокує з незмінною швидкістю, можна вважати коливаннями. Яким є період коливань ніг хлопця, якщо він за 5 хвилин зробив 400 кроків?

Побудуйте у зручному маштабі зображення предмета який розташовано на відстані 20 см від розсіювальної лінзи з оптичною силою 5 дптр. Дайте характеристику зображення.

Яка кількість теплоти виділяється при повному згорянні 2 кг антрациту?​

Яку кількість води можна нагріти від 15 градусів до кипіння, якщо передати їй 178.5 кДж теплоти?

Які зображення може давати розсіювальна скляна лінза у повітрі

Прямий постійний магніт падає вертикально через кільце. Коли час падіння буде найменший, якщо кільце: а) мідне б) скляне в) однаковий ?

Дві сили одна з яких в 3 рази більша від другої, діють на тіло масою 0,5 кг в одному напрямі і надають йому прискорення 2 м/с^2

З якою швидкістю рухався автомобіль до початку екстреного гальмування

Обчисліть ККД двигуна дизель-електростанції, яка для виробництва 26,7 МДж електроенергії використовує 2 л дизельного палива.​

Яка оптична сила лінзи, якщо дійсне зображення предмету розміщеного на відстані 20 см від неї, утворилося на відстані 5 см від лінзи?

Аавтомобіль їхав 1,5 год зі швидкістю 85 км/год, а потім ще проїхав 75 км зі швидкістю 100 км/год. Визначити середню швидкість автомобіля

Кульку масою 600 г і діаметром 10 см підвішено на невагомій нерозтяжній нитці довжиною 8 см, один кінець якої прикріплено до стіни. З якою силою кулька тисне на стіну?

На якій відстані від збиральної лінзи, фокусна відстань якої 60 см, треба розмістити предмет, щоб його дійсне зображення було зменшене у 2 рази?

З чайника викіпіло 100 г води. Скільки це марно витрачено природного газу, якщо вважати що вся енергія під час горіння пішла на випаровування.

Щоб пересунути по підлозі скриню масою 15 кг, до неї потрібно прикласти горизонтальну силу 60 Н. Знайдіть коефіцієнт тертя між скринею та підлогою, вважаючи, що g= 10 m/c².

Ляж на горизонтальну ідеально гладку поверхню. Але не засинай! Подумай, як Ти можеш перемістити своє тіло вправо?

На газовому пальнику у залізному чайнику масою 500 грам нагрівають 2 літри води. Скільки газу потрібно спалити, щоб вода нагрілась від 20 градусів кипіння. ккд нагрівника 40%.

У циліндрах дизельного двигуна виділилося 120 Мдж. При ньому навколишнтому середовищу передано кількість теплоти 80 Мдж . Обчисліть ККД​

Турист першу половину шляху йшов вгору зі швидкістю 3 км/год, а другу половину шляху – спускався вниз зі швидкістю 6 км/год. Знайдіть його середню швидкість.

Визначте кутову швидкість секундної стрілки годинника

Обчисліть масу води, яку можна нагріти від 0 до +100 °С, повністю спаливши 0,5 л гасу.

Визначте ЕРС індукції в провіднику довжина активної частини якого 20 см, який переміщається в однорідному магнітному полі

З мідного дроту довжиною 120 метрів і діаметром 3 мм виготовили котушку. Знайти: на скільки зміститься її опір внаслідок нагрівання від 20 до 70 градусів Цельсія?​

Чому лампочка ввімкнена послідовно з котушкою, в якій є стальне осердя , при замиканні кола спалахує з деяким запізненням?

Котушка розрахована на напругу 100 В змінного струму. Чи можна подати на неї таку ж напругу при постійному струмі?

Рух двох автомобілів по шосе описуються рівняннями: х1=2t+ 0,2t2 і х2= 80 -4t. Визначте час і місце зустрічі автомобілів.

На скільки градусів нагрілася залізна деталь масою 16 кг при штампуванні протягом 1 хв, якщо потужність двигуна штампувального верстата 18 кВт?

На яку висоту можна було б підняти вантаж масою 1 кг за рахунок енергії, яка виділиться при охолодженні до 0°С пари масою 200 г, взятої при 100°С?

Яку кількість теплоти треба надати 50 г води, температура якої 20°С, щоб довести її до кипіння й перетворити половину цієї води в пару?