Публікації

Визначити потужність, яку розвиває двигун автомобіля, якщо кожний кілометр шляху при швилкості 72 км/год витрачається 100 г бензину. ККД двигуна 30%

Загальна маса двох вантажів, які зрівноважують важіль, дорівнює 16 кг. Визначте масу кожного вантажу, якщо плечі важеля становлять 10 см та 30 см.​

Яка кількість речовини міститься в газі, якщо при температурі -33С і під тиском 200 кПа його об’єм дорівнює 40 л.

Сила струму або напруга у коливальному контурі радіоприймача змінюється за законом (який наведено в таблиці за варіантом), де всі величини поданоу СІ. Визначте частоту в (МГц) та довжину хвилі (м), на якій працює радіопередавач. Вважайте, що швидкість поширення електромагнітної хвилі дорівнює 3*10^8 м/с.

Трансформатор, первинна обмотка якого містить N1 витків, а вторинна N2 вітків, працює у режимі холостого ходу. Первинна обмотка перебуває під напругою U1, а вториина U2. Обчисліть значення величини, позначеної зірочкою (*) та коефіцієнт трансформації.

Сила струму або напруга в колі змінюється за законом (який наведено в таблиці за варіантом), де всі величини подано у СІ. Визначте показання амперметра чи вольтметра за варіантом.

Два рибалки переправляються на човнах через річку, ширина якої 280 м, тримаючи курс перпендикулярно до берега. Швидкість течії річки 1 м/с. Зусиллями рибалок човнам надаються швидкості 1,4 і 1,6 . На якій відстані один від одного пристануть човни до берега, якщо вони виїхали з одного пункту?

Електричне коло складається з джерела струму з ЕРС 4,5 В та внутрішнім опором 1,5 Ом і провідників опором R1=1,5 Ом і R2=3 Ом. Які показання амперметра й вольтметра? Якими будуть показання тих же приладів, якщо паралельно до провідника R1 підключити провідник R3 з опором 3 Ом?

Частота обертання рамки в магнітному полі В (Тл) становить v (рад/с). Рамка містить N витків, площа рамки S (см^2). Діюче значення ЕРС в рамці Eд (В). Обчисліть значення величини, позначеної зірочкою * та запишіть рівняння зміни магнітного потоку та ЕРС від часу.

Обмотка ротора генератора має N витків і обертається з частотою v. Рівняння зміни магнітного потоку в СІ Ф(t). Знайдіть наступні характеристики: частота змінного струму, що виробляє генератор f, максимальна ЕРС індукції Em, кількість пар магнітних полюсів n, миттєве значення ЕРС через t1 секунд e(t1).

Яка кількість теплоти необхідна, щоб розплавити золоту обручку масою 5 г, взяту при температурі плавлення?

Два кораблі масами $5*10^7$ і $10*10^7$ кг стоять на рейді в Одеському порту на відстані 2 км один від одного. Обчисліть силу притягання між ними

Граната, яка рухалась під кутом 30 градусів до горизонту зі швидкістю 15 м/с, розірвалася на два осколки однакової маси. Один із них полетів горизонтально у зворотньому напрямку зі швидкістю 30 м/с. Визначте швидкість і напрямок руху іншого осколку.

Автомобіль рухається зі швидкістю 68 км/год. Нарисуйте графіки зaлежності швидкості V(t) та шляху S(t)

Знайдіть: 1) швидкість на кожній ділянці 2) середню швидкість 3) побудуйте графік залежності швидкості від часу​

Кут падіння променя з повітря на поверхню рідини дорівнює 30 градусів, а кут заломлення - 25 градусів. Визначте показник заломлення рідини

Повністю згоріли 2 кг бензину в 2 кг березових дров. Скільки виділилось тепла в обох випадках?

Людина їхала 3 год на велосипеді зі швидкістю 20 км/год, а потім деякий час на мотоциклі зі швидкістю 60 км/год. Який час вона їхала на мотоциклі, якщо середня швидкість на всьому шляху дорівнювала 48 км/год? ​

Частота обертання рамки в магнітному полі В=0,25 Тл становить w рад/с. Рамка містить N=90 витків, площа рамки S=100 см^2. Діюче значення ЕРС в рамці Єд=50 В. Обчисліть значення w рад/с та запишіть рівняння зміни магнітного потоку та ЕРС від часу.

Радіолокатор працює на довжині хвилі $\lambda$ та випромінює імпульси частотою v. Тривалість кожного імпульсу $\tau$. На якій найбільшій відстані S (км) можна визначити ціль? Скільки коливань N міститься в кожному імпульсі?

Розрахувати період, частоту та циклічну частоту вільного коливального контуру. L=100 мГн, С=100 пФ.

Яку кількість теплоти необхідно передати воді масою 2 кг, щоб збільшити її температуру від 50 до 100 градусів С, а половину води перетворити на пару?

Запропонуйте спосіб, як можна визначити товщину плівки, яку утворює на воді капля бензину або мастила після розтікання

Брусок, маса якого 3 кг, лежить на горизонтальній поверхні. Яку силу треба прикласти до бруска в горизонтальному напрямі, щоб надати йому прискорення 8 м/с^2, якщо коефіцієнт тертя ковзання дорівнює 0,2. Прискорення вільного падіння вважати рівним 10 м/с^2.​

Котушку з індуктивністю 2.4 Гн замикають на джерело струму ЕРС, якого 12 В. Через який проміжок часу струм у котушці досягне значення 40 А. Опором котушки й внутрішнім опором можна знехтувати​

Протягом 45 секунд маятник здійснює 240 коливань. Чому дорівнює період коливань?

Відомо що чверть шляху скейтбордист рухався зі швидкістю 36 км/год; 300 м, які залишилися, він подолав за 1 хв 10 с. Визначте, скільки часу рухався скейтборист та обчисліть середню швидкість його руху

Деяку масу ідеального газу нагрівають від 27 градусів Цельсія до 350 К за умови постійного тиску. Визначте початковий об'єм газу, якщо після нагрівання його об'єм рівний 5,4 м^3

Юнак пройшов 3 км за 30 хв а потім проїхав на автобусі 17 км за 15 хв. Обчисліть середню швидкість юнака на всьому шляху?

Знайдіть силу, що діє на тіло масою 400 кг, яке рухається прямолінійно, а його швидкість змінюється за законом v=5+6t

За який час світло доходить від дна озера глибиною 90 м до поверхні води. Показник заломлення води рівний 1,33​

Людина за 25 хв пройшла 1,2 км, потім півгодини відпочивала, а потім пробігла 800 м за 5 хв. Якою була її середня швидкість на всьому шляху?

На рисунку наведено графік залежності пройденого тілом шляху від часу. Визначте середні швидкості руху протягом 5 c i за весь час руху. ​

З якою швидкістю має проходити мотоцикліст середину вигнутого мосту з радіусом кривизни 50 м, щоб його сила тиску у цей момент була у 5 разів меншою, ніж під час руху по горизонтальній ділянцi шляху?

Автомобіль, рухаючись рівномірно, проїхав 2 км зі швидкістю 72 км/год. Чому дорівнює період коливань маятника у кабіні, якщо за час руху автомобіля маятник здійснив 50 коливань.

Автобус перші 5 км проїхав за 14 хв, а наступні 13 км - за 20 хв. Визначити середню швидкість автобуса на кожній ділянці шляху і на всьому шляху.

Рух матеріальної точки задано рівнянням х = 100+20t - t². Описати рух заданий рівнянням, записати рівняння швидкості та побудувати графік.

Чому дорівнюе питома теплоємність цегли масою 3 кг, якщо під час її охолодження на 30"С виділилося 79,2 кДж теплоти?

Укажіть числове значення показника заломлення середовища, якщо кут падіння 30°, а кут заломлення 60°

Обертова частота гвинта гелікоптера 240 об/хв. Довжина лопаті приблизно 8 м. На скільки відрізняються лінійні швидкості руху точки, розташованої на відстані 3 м від осі обертання, і точки на кінці лопаті?​

Обчисліть прискорення вільного падіння на поверхні деякої планети, якщо маса цієї планети у два рази більша за масу Землі, а радіус у два рази менший за радіус Землі.

Олово, початкова температура якого - 45 градусів Цельсія, піддають плавленню. Побудуйте графік залежності температури олова під час роботи нагрівника. Як змінюється середня потенціальна і кінетична енергія молекул олова під час цього процесу?​

Знайти вагу тіла масою 60 кг на Меркурії, якщо прискорення вільного падіння становить 3.72​ м/с^2

Брусок розміром 2 м х 1 м х1 м розрізали на кубики об'ємом 8 мм. куб, а потім поклали всі в один ряд. Якої довжини виявився ряд?

Яку роботу потрібно виконати, щоб вагону масою 50 т, який рухається зі швидкістю 4 м/с, надати швидкості 6 м/с?

Визначте абсолютний показник заломлення середовища, якщо кут падіння світла 50 градусів, а кут заломлення -30 градусів.

Побудувати зображення предмета в збиральній лінзі, якщо предмет розміщений : а) між лінзою і точкою F фокусом лінзи б) в точці фокуса лінзи в) між точкою F і точкою 2 F г) в точці 2 F д) за подвійним фокусом лінзи

Перший автомобіль виїхав з населеного пункту о 6:00 i рухався зі швидкістю 60 км/год. Другий автомобіль виїхав з того самого населеного пункту о 6:10. 3 якою швидкістю має рухатися другий автомобіль, щоб наздогнати перший о 6:30?

У скільки разів зміниться сила гравітаційної взаємодії між двома однаковими матеріальними точками, якщо половину маси першого тіла перемістити на друге? А, якщо відстань між тілами зменшити в n разів?

Доцентрове прискорення залежить від... а) швидкості обертання і радіуса кола б) частоти обертання тіла за одиницю часу в) кількість обертів за весь час обертання

Яка кількість енергії потрібна для плавлення бруска з цинку масою 0,5 кг, який взято при температурі плавлення?​

Два автомобілі почали рух з однієї точки в одному напрямі з інтервалом часу 60 с. Через який час після початку руху другого автомобіля відстань між ними зросте у 3 рази, якщо прискорення автомобілів 0,2 м/с^2?

На скільки підвищиться температура сталевої деталі масою 2 кг, якщо їй передати кількість теплоти 25 кДж?

Корисна потужність насоса 20 кВт. Який об’єм води може підняти цей насос з глибини 12 м протягом 1,5 години?​